Home
Waarom rugby?
De regels
Wanna play?
Onze club
Agenda
Stoere posters!
Contact

Waarom rugby?

www.rugbymeiden.nl

Waarom niet?

Vijf vooroordelen over rugby getackeld

1. Rugby is een mannensport.
Ja. En voetbal ook. En honkbal ook. En ijshockey, basketbal, golf. En wat denk je van karate, kickboksen, Formule 1-racen, zelfs schaken? Wat blijft er over? Ballet, paardrijden en paaldansfitness. Maar als je dat nou toevallig niet leuk vindt, doe dan eens een training damesrugby. Een échte sport met échte vrouwen. Gewoon leuk.

2. Rugby doet pijn.
Ai. Ja, je zult wel eens thuiskomen met een flinke blauwe plek. En spierpijn. Maar eigenlijk is rugby een van de minst blessuregevoelige sporten. Hoe kan dat? Het is dan wel een full contact sport, maar je leert juist hóe je op de beste manier contact maakt; puur techniek dus.

3. Rugby is maar een rommelig spel.
Absoluut niet. Als je de regels niet kent, is het moeilijk om de orde in de chaos te zien; maar elke handeling, elke beweging heeft een reden. Er zijn veel regels, maar we leren je snel genoeg de basis. Rugby is een intelligente sport waar alles aankomt op techniek en tactiek. En oh ja, kracht en snelheid.

4. Je kunt alleen rugby spelen als je groot en sterk bent.
Kijk maar eens goed naar de foto’s op deze website. We hebben dames in elk postuur. En dat is maar goed ook. Want iedereen heeft z’n eigen plek in het veld. Iemand die groot en sterk is, mag vooral de tegenstander wegduwen. Wie klein en fijn is, probeert overal tussendoor te rennen om zo aan de andere kant van het veld te komen. Dus iedereen is welkom en belangrijk in het team.

5. Rugby is een agressieve sport.
Rugby is een eerlijke, sportieve sport waarbij je echte vriendinnen maakt. Natuurlijk, in de wedstrijd ga je ervoor. Maar je sterkste tegenstander kan na de wedstrijd (aan de bar) je beste vriendin zijn. Een bekende uitspraak is: Football is a gentlemen’s game played by hooligans, rugby is a hooligan’s game played by gentlemen. Niet voor niets zijn er zoveel regels om vuil spel te voorkomen en ervoor te zorgen dat het om het spel alleen gaat. Zo mag je de scheidsrechter tijdens de wedstrijd helemaal niet aanspreken! Het gaat om het spel alleen, geen ‘hij is een hondenlul’, geen schwalbes, gewoon spelen.

Waarom dus wel?

  1. Rugby is een sportieve, eerlijke sport voor mannen en vrouwen
  2. Rugby is een echte teamsport
  3. Rugby is een sport voor iedereen: groot, klein, dik, dun
  4. Rugby is een van de veiligste sporten
  5. Rugby is een van de goedkoopste sporten
  6. En rugby is zeker een van de gezelligste sporten!